Motorstadion Gokart Cup

Detta är en cup i hyrkart som går på 3 banor i Västsverige:
– Uddevalla
– Lidköping
– Skövde

Det kommer vara 2 deltävlingar på varje bana. Tävlingarna är det så kallade grand-prix formatet, upplägg och regler förklaras nedan under anmälan. Man tar med sig poängen från varje deltävling till poängtabellen i cupsammanställningen.

Deltävlingarna är följande datum:

Uddevalla den 21 april & 30 juni
Lidköping 19 maj & 31 augusti
Skövde den 16 juni & den 18 augusti

Lidköping

Upplägg tävlingar

Q1 8min
Q2 8min

Tidskval: bästa tiden man lyckas köra på i antingen Q1 eller Q2 ger poäng och är med och avgör startordning till förfinalen samt poänggivande inför startplacering till finalen.

Förfinal 12min
Placering i mål ger poäng till startuppställning final.

A-final 14min
De 14 förare med mest poäng går till A-final. Plats i mål ger poäng till tävlingens totalpoäng.

B-final 12min
Om det är tillräckligt många förare blir det även B-final med de förare som har minst poäng. Här blir poängen lägre än i A-finalen.

 

Poängfördelning

Samtliga körningar i tävlingen ger poäng till en total poäng tabell som avgör dels vilken startposition man får i de olika finalerna och den totalpoängen tar man med sig till totalställningen i cupen.

Startuppställning till förfinalerna fås efter bästa varvtid i tidkörningarna Q1 samt Q2, den bästa tiden från någon av kvalen avgör vart man startar i förfinalen samt ger en poäng till totalpoängen.

I finalen kör de 14 främsta och här startar man efter de totala poängen man samlat från Q1 eller Q2 beroende på vilken av dem man fått sin bästa tid i samt poängen från förfinalen. Den som vinner B-Finalen startar sist i A-Finalen. Poängen från tävlingen får man ta med sig till den totala cup sammanställningen. I cup sammanställningen får man räkna bort en deltävling med den sämsta poängen.

 

Vad kostar det?

Varje deltävling kostar 900 kr och då får man totalt minst 42 minuters körtid och förhoppningsvis mycket roliga race!

Vad vinner man?

Vi har priser för både varje deltävling samt totalen:
– Om man vinner en deltävling får man startavgiften till nästa deltävling för halva priset.
– Den som vinner hela cupen totalt vinner ett presentkort hos oss på Motorstadion.

 

Förutsättningar

Du måste ha klarat tidsgränsen för speedkart på någon av banorna:
– Uddevalla: under 1:08
– Lidköping: under 1:15
– Skövde: under 52 sekunder

 

Regler

Minimum ålder: 15 år
Minimum vikt: 50kg (om man väger under 63kg behöver man lösa det upp till 63kg med egen viktväst). Alla förare kommer viktas upp till 90kg och kartarna går att vikta upp med max 27kg. Vikterna i kartarna finns i 6kg och 3kg, vi viktar upp er så ni kommer så nära 90kg som möjligt med dessa vikter. Det är alltså tillåtet att använda egen viktväst även om man väger över 63 kg om man hellre har egen viktväst. Vägning sker inkl. förarutrustning. Kontrollvägning kommer ske efter avslutade körningar. Vilka som skall kontrollvägas bestämmer vi. Om det skiljer mer än 1,5kg från invägning kommer det resultera i poängavdrag 3p per kg. Så tänk på att kontrollväga er om du tar av dig kläder eller så efter invägning.

Arrangören kommer ha personer på banan som kontrollerar ojust körning. Om sådan uppmärksammas kan det resultera i poängavdrag eller uteslutning heat. Om man blir utesluten ur heat måste detta heats poäng räknas i poängsammanställningen.

Startförfarande:
Starterna i kvalheat och finaler är rullande start. Detta innebär att man kör på 2 led fram tills starten går, först efter det får man byta placeringar. Innan start skall man hålla sig inom ”korridorerna” som är de vita linjer på banan om sådana finns på banan. Vi kommer gå igenom hur starten går till på plats innan tävlingen. Vid felaktig start som tjuvstart eller brytning av korridorlinjerna resulterar i poängavdrag.